Computer beveiliging

Handen, Ipad, Tablet, Technologie

Vanuit het perspectief van een computergebruiker is het gemakkelijk in te zien waarom computerbeveiliging nu zo'n belangrijk onderdeel van iemands leven is. Met zoveel aanvallen, zowel kleine als grote, die elk jaar schade toebrengen aan uw computer en de prestaties ervan, kan het belang van het beschermen van uw computer tegen deze aanvallen niet worden onderschat. Het internet is nu immers bijna volledig afhankelijk van computertechnologie. Zolang je een computer en een internetverbinding hebt, heb je dus een potentiële aanvalsbron.

Maar het slechte nieuws is dat hackers nu steeds geavanceerder worden. Ze gebruiken krachtigere programma's en maken steeds meer misbruik van kwetsbaarheden in de software en besturingssystemen. U kunt contact opnemen met experts voor hulp bij het beveiligen van uw computersysteem. Als u echter Internet Explorer gebruikt, is het mogelijk dat er nog steeds software van derden op de achtergrond draait (dit is normaal). Als u Firefox gebruikt, kunnen er pop-ups verschijnen telkens wanneer u een webpagina opent. Als u Google Chrome gebruikt, kan het enige moeite kosten om advertenties van uw systeem te verwijderen. Als u Opera gebruikt, is het mogelijk dat sommige browservensters niet goed sluiten en dat u bepaalde taken niet kunt uitvoeren. Zelfs als u denkt dat u alle advertenties met succes van uw computer heeft verwijderd, het kan zijn dat er nog steeds pop-ups verschijnen. Als u zich zorgen maakt dat uw computer is geïnfecteerd met een virus, kunt u antispywaresoftware gebruiken om de infectie te verwijderen. Deze software is eenvoudig te installeren en detecteert potentiële bedreigingen in uw systeem. Zelfs met de beste antivirussoftware is het mogelijk dat u per ongeluk een virus terug op uw computer installeert.

Spyware: deze software is de afgelopen jaren een krachtige kracht geworden om rekening mee te houden. Het wordt nu bijna undercover gebruikt door kwaadwillenden om activiteiten op internet te volgen. Sommige spywareprogramma's registreren toetsaanslagen en kunnen wachtwoorden en creditcardnummers vastleggen. Andere spywareprogramma's kunnen bestanden op de harde schijf scannen op wachtwoorden, die vervolgens kunnen worden teruggestuurd naar de eigenaar van de spyware. Het kan heel moeilijk zijn om alle sporen van spyware te verwijderen, maar er zijn bepaalde stappen die potentiële problemen kunnen elimineren. Zorg ervoor dat u uw computer minimaal één keer per week scant.

Adware: er zijn enkele softwareprogramma's die advertenties op uw computer weergeven. Deze programma's worden meestal adware genoemd, omdat ze advertenties op uw computer weergeven. Er zijn twee hoofdtypen adware: display-based en software-based. Op display gebaseerde adware houdt bij welke websites u bezoekt, terwijl op software gebaseerde adware de programma's die u gebruikt bijhoudt. Wanneer u een website bezoekt, stuurt de software een adware die zichzelf identificeert naar uw computer. U moet uw op software gebaseerde adware echter beperkt houden tot items met een lage waarde.

Spyware: dit is alle software die zonder uw medeweten of toestemming uw computer of softwaresysteem hackt. Dit is uiterst gevaarlijk omdat het zeer schadelijke effecten op uw computer kan veroorzaken, die kunnen worden geïdentificeerd als spyware. Uw internetactiviteit wordt geregistreerd en doorgegeven aan onbekende partijen. Deze aspecten van uw computer worden uiteindelijk zonder uw medeweten of toestemming met andere partijen gedeeld. Spyware kan ook worden gebruikt om uw surfgedrag bij te houden.

Daarom is het van het grootste belang dat u adequate maatregelen neemt om uw systeem te beschermen en de sites die u bezoekt te controleren. Blijf uit de buurt van die sites die ongevraagde, ongewenste en zeer irritante advertenties aanbieden, die kunnen leiden tot aBrowser-kaping.

De symptomen van een fout-positieve poging tot browserkaping kunnen zijn;

Add a Comment

Your email address will not be published.